CRISTI GROSARU

La Răscruce de Viață!

"Nu ești aici ca să fii cineva, ești aici ca să fii parte a acelui întreg care ne unește, așa că respectă această condiție dezvăluindu-ți acel strop de integritate, de încredere, de bucurie, de iubire. Oferă oamenilor aceste lucruri pentru a vedea că nu sunt singuri, pentru a vedea ceea ce tu știi deja, și anume, că și ei sunt parte a aceluiași întreg."

Cristi Grosaru

CRISTI GROSARU

Tot ceea ce trăim se rezumă la un singur cuvânt: Împreună. Toate variațiile din jurul acestui cuvânt presupun modul nostru de a percepe realitatea. Și modul în care o percepem determină felul în care funcționăm. De la suferință la fericire, de la singurătate la conexiune, de la iubire la ură, de la sine la tot, aceste lucruri construiesc viața. Căne convine sau nu, perspectiva că viața ni se întâmplă oricum pleacă din convingerea că altcineva e de vină.


De la Dumnezeu până la vecinul de la doi, atât timp cât delegi responsabilitatea altcuiva, toată energia ta se va duce într-acolo. Și acest lucru te va face sclavul propriilor convingeri.


E frumos să fii apreciat dar cum ar fi să începi să te apreciezi tu mai întâi. Tot ce nu-ți place la tine pleacă din comparația cu alții iar tot ce-ți place îți place că așa simți. Nu-ți mai ignora ceea ce ai de oferit. Sunt oameni care au nevoie de tine, așa că poți fii pentru cineva acel cineva care n-a fost pentru tine. Și când o să faci acest lucru o să înțelegi sensul cuvântului împreună.

- Tu să mergi unde te duce sufletul. Oriunde unde te duce, auzi? 

- Nu știu ce e ăla suflet, i-am spus.

- Dumnezeu știi ce e? 

- O minciună? l-am întrebat, dezvăluindu-mi ura ce-mi definea existența. 

- Dumnezeu e vocea care vorbește atunci când sufletul nu mai are cuvinte. Dumnezeu e acea lacrimă de fericire pe care o ai când plenitudinea te-a cuprins. dumnezeu este cuvântul ăla bine așezat peste frustrarea pe care o porți. 

- Nu cred, nu l-am văzut niciodată.

- Pe Dumnezeu trebuie să-l simți, nu să-l vezi. 

- Atunci, dacă simt suferință, înseamnă că Dumnezeu e suferință? 

- Crezi în Dumnezeu? 

- Ți-am spus că nu. 

- Atunci ceea ce simți ești tu, fără Dumnezeu.

RECENZII

E genul de carte care ma face sa ma deconectez de la tot zgomotul exterior si de la viteza cu care se intampla totul in mod normal. De obicei, cand citesc tot timpul am creion la mine sa subliniez ce îmi place. Si de obicei imi place ceva ce stiam dar tu ai scris-o intr-un mod extraordinar la care eu nu m-am gandit pana acum. Imi aprinzi imaginatia si curiozitatea. Recunosc, probabil conteaza si contextul, adica momentul in care m-am pus sa citesc si ce se intampla in viata mea in momentul respectiv. Poate ca imi place si faptul ca ma identific cu punctul de vedere din carte. Poate mi-am regasit anumite frustrari.

Claudia Barabas

Interesanta carte! M-am regasit in multe dintre ideile prezentate! Parca mi-am revazut trecutul! M-a impresionat cuvantul care se repeta de nenumarate ori: "evolutie". Felicitari!”

Muntenita Carmen

Este cea mai buna carte citita in ultimul an, ai ce invata! Nu m-am putut dezlipi de ea, am citit-o pe nerasuflate, multumesc!

Cosmin Gheorghe

​Citind car​tile lui Cristi Grosaru, mi-am dat seama ca mi-as pastra fericirea ca pe ceva sfant si nu as da nimanui posibilitatea de a mi-o lua. As face tot posibilul ca toata lumea din jurul meu sa fie fericita.

​Iulia Ema

Am citit cele doua carti "Tu ai iubi un om ca tine?" si "La rascruce de viata" si sunt extraordinare! Le recomand cu incredere si cu siguran​ta va vor captiva! Mesajele motiva​tionale ​si originalitatea cu care acest scriitor a​sterne ideile ​intr-o form​a accesibil​a oric​arui cititor sunt demne de l​audat!

​Cristina Elisabeta Lungu

​Captivante, emo​tionante, ​insp​aim​ant​ator de aseman​atoare cu ce tr​aim majoritatea dintre noi... ​Inc​antare ​si provocare pur​a...

​Diana Voicil​a

Constient sau nu de ea, viata omului este o calatorie in care eroul isi descopera propria simtire, ajutat fiind de experientele pe care aceasta viata i le ofera.

Si o data descoperita aceasta simtire, odata ce sufletul iti arata care-ti este calea vei realiza ca tot ceea ce ai devenit este pentru cineva o mina de aur.

Nu te ascunde de adevarul tau interior.
Nu te risipi incercand sa fii om, asa cum vor altii sa fii. Fii tu.

Nu te afunda in argumente care sa-ti confirme esecul, pentru ca dupa ce-ai cautat vinovati vei ramane doar tu cu tine. Si te vei parasi invinovatindu-te, divizat fiind in care acuza si cel acuzat.

Din pacate cei mai multi dintre noi traiesc pentru scopuri, nu traiesc pentru acum. Oprindu-te din eterna cautare insa, vei vedea ca acest acum te va conduce spre adevaratul tau scop. Adica spre tine.

Pentru ca intr-un final toti suntem suma amintirilor la care nu vrem sa renuntam.

© CristiGrosaru.ro. Toate drepturile rezervate. Powered by Digitally.Plus